10. jun. 2009

Per Petterson og Jeg forbander tidens flod

Ok, Manden sov ikke så forfærdeligt meget i nat. Først læste han Troldomsbjerget færdig - der har i den sidste tid ikke været ualmindeligt meget fart på genlæsningen af Hans Castorps meritter, hvilket skyldes at Manden måske holdt til tre, fire sider når han gik i seng - derefter søvn.
I nat var det ikke noget problem - Troldomsbjerges blev læst færdig (og Manden vil ikke tøve med at skrive at så bliver det ikke bedre).
Da tordenskraldet havde åbnet bjerget og fortælleren sendt Hans Castorp håbløst ud over en eller anden 1. Verdenskrigskampplads, enten på øst- eller vestfronten hoppede Manden let og elegant over i Per Pettersons nye Jeg forbander tidens flod der heldigvis bare lå og ventede ovenpå bogreolen.
Manden har for mange år siden læst Per Pettersons I kølvandet med stor fornøjelse, men hvert efterfølgende forsøg på genlæsning er strandet på første eller anden side. Nu var det en spritny bog og BANG - Manden læste natten væk og fik næsten ikke sovet.
Jeg forbander tidens flod er godt nok en ret god bog og nu tror Manden at han vil stoppe eksamenslæsningen for i dag og gå hjem og læse videre i Jeg forbander tidens flod og måske læse den færdig.

Ingen kommentarer: