22. dec. 2008

Konfekt - ikke meget, men formodenligt godt

Manden har lavet en lillesmule konfekt - som allerede skrevet; Manden er ikke ovenud begejstret for julen, men det forhindre ham ikke i at lave et par konfektsager.
Studievejlederen havde skaffet ham en omgang saftige svesker i den butik hvor hun arbejder når hun ikke vejleder studerende gennem studiet eller studere selv. De, sveskerne, blev lagt i en te/sukkerlage, trak natten over, blev kogt op puddret i lagen i en timinutterstid...
... hvorefter sveskerne blev hevet op af lagen så den kunne indkoges til en sveske/te-sirup. Alt imens siruppen kogte ind skar Manden sveskerne op og fjernede nænsomt stenen fra deres indre. Da siruppen var tyk som tjære blandede han marcipan med et par hakkede svesker og tilsatte den tykke sirup (Manden kom her til at give marcipan/sveske-massen et skvis for meget sveske/te-sirup så massen blev en anelse for tynd).Til sidst skovlede han marcipan/sveske/sveske/te-sirup-massen op i de opskårne svesker og konfekten var færdig.
Den resterende marcipan/sveske/sveske/te-sirup-masse indhyldede Manden i mørk chokolade og dermed fik han endnu en konfekt.
Pæne er de ikke - dertil var marcipan/sveske/sveske/te-sirup-massen for tynd, men forhåbentligt er de velsmagende.

Ingen kommentarer: