1. mar. 2009

KUA

Det er mange år siden Manden sidst var på KUA (engang i første halvdel af halvfemserne frekventerede han i en kort periode stedet som studernede).
Nu er der i mellemtiden sket en hel masser derude på Amager, men Manden var i den grad skuffet. I sammenligning med den gamle førerbunker var de nye bygninger ikke meget værd. De ligger som et forfærdende bevis på tidlig-00'ernes (og sikkert også i dags) elendigste arkitektur (underforstået, vi-arkitekter-kan-godt-se-at-det-var-noget-skidt-der-blev-lavet-tilbage-i-70'erne-og-80'erne-og derfor-er-alt-det-vi-laver-i-dag-noget-helt-andet-og-meget-meget-bedre (også kaldet den generelle Obama-argumentation)). Og så smider vi lige en kanal ind gennem hele systemet fordi vi har læst i byteoretiske bøger at vand altid skaber god stemning og liv og glade dage - min bare røv.
Alting derude på KUA er død død og død - intet lever.
Men se lidt længere ind i billedet - der er et glimt af Boje Lundgaard & Lene Tranberg arkitekters fine Tietgenkollegiet og bagved igen skimtes overkanten af Jean Nouvels Koncerthus, så alting i Ørestaden er ikke dødt selv om KUA er det.Klods overfor KUA er der en studerende der har skrevet denne på mage måder befriende fine graffiti. Sådan skal det gøres. Manden blev lettere i hovedet da han så den efter at have vendt ryggen til KUA.

1 kommentar:

Værelset sagde ...

Næhh og tænk engang - den graffiti var der også, da damen sidst gik forbi KUA i oktober...