14. mar. 2009

Sidste hymne fra Homer (og fra Otto Steen Due)

I går da Manden diskuterede klassisk litteratur med Centerlederen fra kontoret overfor smed Centerlederen denne lille sag på bordet (eller rettere skrevet - ikke denne sag, men Centerlederens egen, den ovenforafbildede er Mandens idagindkøbte udgave).
Gyldendal har for kort tid siden - og indtil i går fuldstændigt uden Mandens vidende - udsendt de sidste oversættelser Otte Steen Due nåede inden han døde. Manden troede at Ovids Tristia blev sidste elegie fra OSD, men de to fragmenter Homers hymne til Afrodite og Dionysos var færdigskrevet da Otto steg på båden.
Homers hymne til Afrodite og Dionysos
fylder ikke meget, ca. 350 verselinjer, og selve bogudstyret er en smule slattent i forhold til de tre foregående hymne-udgivelser - Homers Hymne til Demeter, Homers Hymne til Hermes og Homers Hymne til Apollon er alle tre i ualmindelig lækkert papir og lækkert lækkert indbundet.
Men pyt med det - Manden er glad for at de 350 verselinjer er på gaden (at det tog et kvarter at læse dem er af mindre betydning for de kan altid lige tages en gang til).
Og så er det fint at OSDs virke sluttede hymnisk og ikke elegisk.

Ingen kommentarer: