20. maj 2009

Antichrist som set af Manden

Manden er kunstanmelder og har derfor ingen virkelig mening om Antichrist, men alligevel. Et eller andet måtte der være eftersom Manden, der normalt ikke går i biografen, måtte ind og se filmen med det samme.
Og hvad var det så?
Charlotte Gainsbourg der løber rundt i en skov uden bukser, William Dafoes røv det pumper, et rådyr med en halvfødt kalv, en hytte, en bro, en rævegrav, græs og grønt, en ravn, en ræv der æder sg selv, et barn der glider og så videre.
Men er det noget?
Jo, det er noget - ikke fordi det pr. automatik er noget fordi det er von Trier, ikke fordi det ene eller det andet, men fordi Manden sad med en hel del kuldegysninger (ikke af chok, ikke af provokation, ikke af skræk/skønhed/skidt og kanel - bare let frydefulde og umotiverede kuldegysninger (som allerede påpeget er Manden kunstanmelder og ville aldrig bruge kuldegysningerne som en indikator for nogetsomhelst i en kunstanmeldelse, men da det her er film har Manden ingen blusel hvad det angår)).
Og så tror Manden at han vil være rockstjerne og have Charlotte som accessorie, der er bare et eller andet ualmindeligt klædeligt ved den dame (Dette blogindlæg er skrevet under indflydelse af madenoiselle Gainsbourgs 5:55).

Ingen kommentarer: